SKP Goes Forest
SKP Goes Forest project
Bij SKP spannen we ons dag in dag uit in om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor iedereen. Het stimuleren van een gezonde leefomgeving kan gaan van coachingsessies rond ergonomisch werken tot het verscherpen van onze doelen omtrent recyclage. Iedere kleine bijdrage maakt op het einde van de rit een groot verschil.
Recent zijn wij dan ook een samenwerking aangegaan met Go Forest. Het project engageert zich met het aanplanten en/of herstellen van bossen in België en de rest van de wereld. Om zelf de resultaten van onze inspanningen te kunnen ervaren hebben we gekozen voor een project dat gelegen is in Nives, België. Een project dat we zelf kunnen bezoeken en zien groeien gaat ongetwijfeld voor een groter engagement zorgen.
Het is ons doel om tegen eind 2024 meer dan 5000 bomen aan te planten. Bovendien houdt het project rekening met de biodiversiteit en welke inheemse boomsoorten goed gedijen in de omgeving. Een stuk grond volgepland met enkel sparren brengt een lage ecologische meerwaarde. Daarnaast worden er nooit oude bomen gekapt maar worden er specifiek percelen in slechte staat uitgekozen om deze opnieuw te beplanten.
Update: Momenteel is met 5012 aangeplante bomen ons doel bereikt. Dit resulteert in een captatie van 877 ton CO₂ binnen een tijdspanne van 20-30 jaar.

Globale ontbossing is één van de grootste bedreigingen van onze planeet. Dit is een probleem dat vroeg of laat ons allemaal gaat treffen. In de toekomst zullen er dan ook tal van initiatieven ondernomen worden om samen met onze klanten ons steentje bij te dragen tot een betere en mooiere leefomgeving. Hou zeker onze communicatiekanalen in het oog om de ontwikkelingen van het SKP Goes Forest project op de voet te volgen. Of schrijf je onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief.

Het SKP bos project biedt verschillende voordelen voor het milieu en de samenleving. Enkele van de belangrijkste voordelen:
🌳 SDG 15: Leven op het land & 🌍 SDG 13: Klimaatactie
Koolstofopname: Bomen absorberen CO2 uit de lucht en verminderen zo de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer. Dit helpt bij het bestrijden van klimaatverandering.
Biodiversiteit: Bomen bieden een thuis voor veel soorten dieren en planten. Het aanplanten van bomen kan bijdragen aan het behoud van bedreigde soorten en het versterken van de lokale biodiversiteit.
Luchtkwaliteit: Bomen zuiveren de lucht door stof en andere schadelijke stoffen op te nemen. Dit kan leiden tot een verbetering van de luchtkwaliteit.
Waterhuishouding: Bomen houden de grond vast en bevorderen zo de waterhuishouding. Ze helpen ook bij het reguleren van de waterafvoer en voorkomen overstromingen.
🤝 SDG 17: Partnerschappen om doelstellingen te bereiken
Recreatie: Bomen kunnen ook een belangrijke rol spelen in het recreëren. Ze bieden beschutting tegen de zon, zorgen voor schaduw en bieden een prachtige omgeving voor wandelingen en recreatie.
Sociaal-economisch: Bomen kunnen ook een positief effect hebben op de sociale en economische ontwikkeling van een gebied. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor houtproductie in combinatie met duurzaam bosbeheer en daarnaast ook ecotourisme, wat kan bijdragen aan de lokale economie en werkgelegenheid.