Contact | sitemap | nieuwsbrief  Nederlands Français English
SKP nv
Industriezone
Ravenshout 7040
Industrieweg 137
3583 Beringen - Paal

T: +32 11 45 01 45
F: +32 11 45 01 46
 Realisaties - Verstelbaar hijsjuk 17 ton
01/12/2007

Verstelbaar hijsjuk 17 ton.

Bij een grootverbruiker van staalcoils wordt de restafval tijdens het verwerkingsproces netjes in een daarvoor voorziene verzamelplaats gedumpt. Op deze locatie werd, in een uitsparing in de werkvloer, een container geplaatst. Een dergelijke ergonomische opstelling komt natuurlijk de werknemers ten goede.

Voor het ledigen van de afvalcontainer moet deze door de kraanmachinist gehesen worden. Maar aangezien deze container in een put staat is hij zeer moeilijk met de klassieke hijsmiddelen zoals een hijsketting, rondstrop of kabelstrop aan te slaan. Een ander feit is dat het staalafval niet altijd mooi in het midden ligt. Dit werkt het kantellen van de last, tijdens het hijsen, in de hand.

Een voorstel van de preventieadviseur was een juk te bouwen waarmee men gemakkelijk het zwaartepunt kon verleggen naargelang de belading van de container. Het geheel moest wel op een zo efficiënt mogelijke manier kunnen gebeuren. SKP nv ging de uitdaging aan. Het hijsjuk werd zo geconstrueerd dat het door de machinist op een eenvoudige wijze kon worden aangepikt via de coiltang.

Het juk werd proefbelast op de eigen trekbank van SKP nv alvorens het naar de klant ging. Zo kon het eindproduct, vergezeld van de keuring voor indienstname door Vinçotte, onmiddellijk ingezet worden. Een extra service die bij de klant op veel bijval kon rekenen.

vorige lijst