Contact | sitemap | nieuwsbrief  Nederlands Français English
SKP nv
Industriezone
Ravenshout 7040
Industrieweg 137
3583 Beringen - Paal

T: +32 11 45 01 45
F: +32 11 45 01 46
 Realisaties - SKP levert roteerbaar hijsjuk voor papierrollen tot 30 ton.
03/08/2010

SKP levert roteerbaar hijsjuk voor papierrollen tot 30 ton.

Om van wit pulp tot flinterdun schrijfpapier te komen worden er tal van processen doorlopen. Eens het papier stabiel genoeg is wordt het gewikkeld op reusachtige papierrollen. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat kan het papier nog verschillende nabehandelingen krijgen. Voor het intern transport tussen deze verschillende stadia komen er hijsjukken aan te pas.

 

Een wereldbefaamde papierfabrikant met een jaarlijkse productie van om en bij de 500.000 ton papier nam SKP nv onder de arm om een oplossing uit te werken voor een specifiek hijsprobleem.

De klant had over het thema hijsjukken nog een paar vragen. “Kan u een elektrisch, roterend hijsjuk leveren dat 180° kan draaien? Kan dat ook voor papierrollen tot 30 ton?”.

Natuurlijk kunnen we dat! Er was ook nog een bijkomende eis. “Tja, de bouwhoogte zou zo compact mogelijk moeten zijn, want veel plaats is er niet.”

 

Na wat calculeren, tekenwerk en aanvullingen aangebracht door de cliënt kreeg het draaibaar juk zijn definitieve vorm. Het resultaat: een elektrisch, roterend hijsjuk met draaikogelverbinding, draaibaar tot 180°, inclusief met op maat gemaakte onderhaken.

 

SKP, your guarantee in safe lifting!

lijst volgende