Contact | sitemap | nieuwsbrief  Nederlands Français English
SKP nv
Industriezone
Ravenshout 7040
Industrieweg 137
3583 Beringen - Paal

T: +32 11 45 01 45
F: +32 11 45 01 46
 Realisaties - Magneettraverse van SKP versnelt de bouw van windturbines.
25/06/2010

Magneettraverse van SKP versnelt de bouw van windturbines.

Bij de zoektocht naar groene energie rijzen voor de Belgische kust de windmolenparken als paddenstoelen uit de grond. Door de perikelen in de bankenwereld stond de bouw van deze parken voor een tijdje op sterk water. België dient nu een serieuze inhaalbeweging uit te voeren tegen 2012 willen we de Europese richtlijn halen. Dat de opgelopen achterstand zo snel mogelijk dient te worden weggewerkt staat als een paal boven water. Efficiëntie is nu de boodschap!

 

SKP nv werd gecontacteerd om, bij een fabrikant van kolommen voor windturbines, een vereenvoudigingproces uit te werken voor het manipuleren van staalplaten. Het aantal handelingen tijdens het aanslaan moest drastisch omlaag en de veiligheid van de arbeiders moest gegarandeerd zijn.

 

De oplossing lag deels voor de hand, een elektro-permanente magneettraverse. SKP nv ging hiervoor rond de tafel zitten met Tecnomagnete om een voorstel uit te werken.

Met de uiteindelijke traverse kan men vandaag enkelvoudige platen van 8mm tot 16mm dikte aangrijpen, met breedtes tot 3.5m en 16m lengte. Deze buitengewone hijsmagneet mocht op zijn typeplaatje pronken met een veilige werklast van 25 ton en eigengewicht van 4.8 ton!

Na een eenmalige opleiding van de operatoren kon men op veilige manier een deel van de achterstand inhalen.

 

SKP, your guarantee in safe lifting!

 

vorige lijst volgende