Contact | sitemap | nieuwsbrief  Nederlands Français English
SKP nv
Industriezone
Ravenshout 7040
Industrieweg 137
3583 Beringen - Paal

T: +32 11 45 01 45
F: +32 11 45 01 46
 Realisaties - Bestaande rolbrug krijgt assistentie.
01/12/2007

Bestaande rolbrug krijgt assistentie.

In een bedrijf werd een nieuwe productielijn opgericht langs een reeds bestaande productie-eenheid. Het opstarten van de nieuwe lijn zorgde niet alleen voor meer arbeidsplaatsen maar ook voor meer werk voor het voorhandenzijnd hijsmaterieel. Op deze afdeling hadden de werknemers slechts één rolbrug ter beschikking. Dit leidde tot een overboeking van de rolbrug waardoor arbeiders stonden te wachten totdat zij de brug ter beschikking kregen. Het gevolg was dat geen van beide productielijnen op volle toeren draaiden.

SKP nvwerd gevraagd de meeste rendabele oplossing uit te werken voor deze situatie. Er werd gekozen voor een elektrisch, zwenkbare kolomzwenkarm. De afmetingen van de kolom en zwenkarm werden geoptimaliseerd om een zo groot mogelijke actieradius te bekomen. De inplanting mocht natuurlijk geen obstakel vormen voor de reeds bestaande productiemachines en visa versa. Het eindresultaat is een kolom met een hoogte van 6m en een armlengte van 7m uitgerust met een elektrische kettingtakel van 2000kg.

De werknemers zijn in hun nopjes met de oplossing. Vandaag zijn er geen wachttijden meer voor het uitvoeren van hijswerkzaamheden en zit de productie op kruissnelheid.

vorige lijst volgende