Contact | sitemap | nieuwsbrief  Nederlands Français English
SKP nv
Industriezone
Ravenshout 7040
Industrieweg 137
3583 Beringen - Paal

T: +32 11 45 01 45
F: +32 11 45 01 46
Over SKP - Historiek Over SKP - Historiek
Foto's: Historiek

SKP start in 1975 wanneer Paul Put merkt dat er op de Limburgse markt van staalkabels zonder meer plaats was voor een leverancier. Hij heeft als inkoper immers iedere keer alle moeite van de wereld om in crisissituaties snel een staalkabel te vinden. Onder de naam StaaldraadKabels Put start hij als éénmanszaak aan de Kempische Steenweg in Hasselt met als missie: het snel en professioneel toeleveren van staaldraadkabel aan Limburgse bedrijven. Drie jaar later moet hij vaststellen dat de locatie in Hasselt te klein is geworden en trekt hij naar Koersel. Daar moet hij 10 jaar later weer vertrekken, opnieuw omwille van plaatsgebrek. Door de uitbreiding van het assortiment met aanslagmaterialen allerhande én van de activiteit met het bouwen van maatwerk hijsconstructies, werkt SKP er in twee verschillende ateliers.

De situatie is onhoudbaar zodat in 1991 in Beringen een splinternieuw bedrijfspand wordt opgericht om van daaruit verder de markt te bewerken. In 1994 vervoegt zoon Tom Put de zaak die het verkoopsgedeelte op zich neemt. Wanneer in 1995 de CE conformiteitsverklaring wettelijk verplicht wordt, ziet SKP nv de eigen bedrijfsstrategie bevestigd in officiële wetteksten. Al sinds jaar en dag levert SKP nv immers enkel dubbel getest materiaal af. Zowel de zorgvuldig geselecteerde en 100% betrouwbare fabrikanten als SKP nv zelf, testen het materiaal volgens CE-normen zodat iedere gebruiker zeker is van veilig en betrouwbaar materiaal. Ook de diensten van SKP nv verlopen volgens strikte normen en procedures, getuige de certificaten ISO 9001:2000 en VCA.

In 2005 wordt het productaanbod nog maar eens uitgebreid. Gezien de link met staalkabel, en de enorme vraag naar veiligheidslijnen, beslist SKP nv om zich toe te leggen op valbeveiliging. Het aanbod gaat van tijdelijke tot permanente levenslijnen, harnassen en antival-apparaten.

Anno 2007 blijkt de ruimte weer te krap en wordt de magazijncapaciteit verdubbeld.